Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 6 SD/ MI Semester Ganjil

Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 6 SD/ MI Semester Ganjil

Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 6 SD/ MI Semester Ganjil
Bahasa Inggris untuk Sekolah Dasar sangatlah penting karena menjadi dasar pada jenjang pendidikan selanjutnya, Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 6 SD/ MI Semester Ganjil ini kami susun dengan materi directions and locations, daily activities, shopping, past activities, dan describing objects

Soal ini terdiri dari 30 butir soal pilihan ganda dengan kunci jawabannya untuk mempermudah pengerjaan.
Berikut ini adalah Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 6 SD/ MI Semester Ganjil


1. A : Do you know where the vase is?
B : Yes, The vase is … the table.
Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 6 SD/ MI Semester Ganjil

a. behind
b. on
c. in
d. under
Answer: B

2. Look at the pencil!
Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 6 SD/ MI Semester Ganjil

It is … the pencil case.
a. in
b. on
c. under
d. behind
Answer: A

3. Please don’t sit  … the chair. One of its legs is broken.
a. on
b. in
c. under
d. behind
Answer: A

4. Look at the picture!

Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 6 SD/ MI Semester Ganjil
The teacher is standing … the classroom.
a. behind
b. beside
c. in front of
d. above
Answer: C


Look at the map and answer the questions number 5 -8
Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 6 SD/ MI Semester Ganjil

5. A : What is the location of the bank?
    B : It is … of the stationery.
a. beside
b. between
c. across from
d. opposite of
Answer: A

6. A : Can you show me … the gas station is?
    B : Of course. It is on Jl. Mawar

a. why
b. where
c. when
d. what
Answer: B

7. If you want to go to the post office from your position, you should ….
a. go straight ahead at Jl. Mawar, the post office is beside the school
b. go straight ahead at Jl. Kenanga, until the T Junction turn right at Jl. Mawar. Post office is beside the school
c. go straight ahead at Jl. Kenanga, until the T Junction turn left at Jl. Mawar. Post office is beside the school
d. go straight ahead at Jl. Flamboyan, turn left at Jl. Mawar. Post office is beside the school
Answer: B

8. Based on the map, the bakery is located …  the museum.
a. across from
b. next to
c. beside
d. behind
Answer: A

9. A : What do you usually do on Sunday?
B : I usually go … with our family. 

Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 6 SD/ MI Semester Ganjil




a. jogging
b. surfing
c. camping
d. cycling
Answer: D

10. A : What do we need for camping in an open space?
     B : The most important thing we bring is …  . Besides that, we should bring portable lamp,  jacket, camp stove, and sanitizer.

a. swimsuit
b. hook
c. tent
d. camera
Answer: C

11. My family went to the …  last holiday. We could see some animals like tigers, orang utans, elephant, and many more.
a. zoo
b. fair
c. mall
d. park
Answer: A

Read the text and answer the question number 12 – 15
One of my hobby is gardening. I always work in my garden in my spare time. Cleaning, watering, and planting are my activities in my garden.
I have many plants in my garden such as mango trees, rambutan trees, and papaya trees .  I also plant many flowers there. There are roses, sunflowers and jasmines. They look beautiful.   

12. What is the writer’s activity in her spare time?
a. cycling
b. reading
c. gardening
d. jogging
Answer: C

13. Does the writer have any flowers?
a. Yes, she is
b. No, she is not
c. Yes, she does
d. No, she doesn’t
Answer: C

14. The flower that is not planted by the writer is …. 
a. roses
b. jasmines
c. sunflower
d. orchids
Answer: D

15. The word “they” in the sentence “They look beautiful” refers to …
a. trees
b. rambutan trees
c. flowers
d. papaya trees
Answer: C

16. Andy is 150 cm tall.
Niko is 153 cm tall.
Niko is … than Andy.

a. tall
b. tallest
c. taller
d. the tallest
Answer: C


17. Read the statement !

It needs five hours to go from Semarang to Jakarta by train and if we go to the same route by plane, it will only needs one hour.

Based on the statement above, we can describe that plane is … than train.

a. fast
b. faster
c. slow
d. slower
Answer: B


18. The price of T-Shirt is Rp. 60.000, - and the price of jacket is Rp. 80.000,-
It means that the price of T-shirt is … than the price of jacket.

a. cheap
b. cheaper
c. expensive
d. more expensive
Answer: B


Text for number 19 -20
Ms. Maya is our new English teacher. She replaces Mrs Nana who moved to another city. All students in our class like Ms. Maya. Besides she is  kind and patient when teaching us, she is beautiful, too. She has an oval face, pointed skin, yellow skin and straight hair.
19. Who is Ms. Maya?
a. student
b. headmaster
c. English teacher
d. student's mother
Answer: C


20. It can be concluded that Ms. Maya is ....
a. pretty
b. ugly
c. tall
d. short
Answer: A



21. X : Where do you want to go?
      Y : I want to go to the ..... I want to buy a cake for my father's birthday.

a. butcher
b. fruit stall
c. bakery
d. grocery
Answer: C


22. X : ...  does the jacket cost?
      Y : It costs a hundred thousand rupiahs.

a. How many
b. How
c. How much
d. What
Answer: C


23. The students buy their school materials such as paper, pencil, pen, pencil case in the ....
a. stationery
b. grocery
c. butcher
d. bakery
Answer: A


24. A : Is this your pencil case?
      B : yes, It is ....

a. my
b. your
c. mine
d. yours
Answer: C


25. Maura ... TV last night.
a. watch
b. watched
c. watches
d. watching
Answer: D


26. The students ... to the library to borrow some books yesterday.
a. go
b. goes
c. going
d. went
Answer: D


27. Rudi's class is big but his sister's class is ....
a. small
b. flat
c. short
d. tall
Answer: A


28. X : Is that your bicycle?
      Y : Yes, that is ... bicycle.

a. your
b. his
c. her
d. my
Answer: D


29. You have a new bicycle. 
It means that the bicycle is ....
a. you
b. your
c. yours
d. you're
Answer: C


30. They have a new house. The new house belongs to ....
a. they
b. their
c. them
d. theirs
Answer: C

Demikian Soal PAS Bahasa Inggris Kelas 6 SD/ MI Semester Ganjil, Semoga dapat menjadi referensi belajar untuk menghadapi PAS mendatang. Soal ini juga dapat adik-adik unduh melalui tautan berikut ini: